Тиждень психології
«Педагогіка – це майстерня,
а психологія – інструмент,
                                             яким там працюють»                       А. Макаренко      

              Предметні тижні стали однією з традицій шкільного життя. З нагоди Всесвітнього Дня психолога у Андрушівському ліцеї №1 проведено тиждень психології «Подорож стежками Психології». Психологія– це наука, що вивчає психічні явища (почуття, пам’ять, увагу, мислення, волю) та поведінку людини. Кожен день Тижня психології був присвячений конкретній темі та заходам, що допомагали ближче познайомитись з незвичайною наукою психологією, пізнати себе, цікаво та з користю провести час. Під час психологічного тижня проводилися: ігри, тренінги, лекції, конкурси, анкетування, тести, які дали можливість реально оцінити свої можливості, розвивати комунікативні здібності, почуття впевненості у власних діях та знаходити способи емоційного розвантаження. Всі учасники освітнього процесу отримали незабутні враження та яскраві емоції.
           Хотілося б подякувати всім, хто активно брав участь у заняттях та допомагав з організацією Тижня психології.

               У Андрушівкому ліцеї №1 пройшов тиждень  Безпечного інтернету.     З   5 по 9 лютого 2024 року було проведено ряд інформаційних заходів з питань безпеки в мережі Інтернет для здобувачів освіти. З метою підвищення інформаційної компетентності учасників освітнього процесу, створення сприятливих умов для підготовки молодого покоління до життєдіяльності в інформаційному суспільстві, захисту дітей від шкідливих інформаційних впливів та акцентування уваги на важливості безпечної поведінки в мережі Інтернет.

25 листопада в Андрушівському ліцеї №1 стартувала Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».Мета акції — привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

 Щороку наш ліцей приєднується до Всесвітньої акції“16 днів проти насильства”.

Учасники освітнього процесу були задіяні у різних заходах, які підготували

практичний психолог Заблоцька О.О., соціальний педагог Кравчук О.В. та вчителі закладу.

Були проведені години спілкування, бесіди, лекції онлайн на теми: “Що таке насилля? Його форми. Як себе захистити?”,«СНІД – загроза людства!»,«Насильству – СТОП!».  Проведений захід до дня волонтера .Онлайн-презентація «Як не стати жертвою насильства»,  демонстрація відеороликів щодо Конвенції ООН з прав дитини,   стосовно профілактики насилля,про права та обов’язки дітей,

Проведені заходи стали приводом для аналізу власних дій та вчинків. Сприяли вихованню людяності, відповідальності, поваги до гідності іншої людини та переосмислення цінностей.

 

       У рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності (16 листопада) та з метою формування в учнів активної життєвої позиції, суть якої полягає не стільки в тому, щоб терпіти чужий спосіб життя, поведінку, звичаї, почуття, думки, ідеї або вірування, але охоче визнавати та приймати поведінку, переконання і погляди інших людей, які відрізняються від своїх власних. 

       У Андрушівському  ліцеї № 1  було проведено ТИЖДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ.

         Оцінюючи проведення Тижня можна зробити висновок, що усі заходи позитивно вплинули на учнів та виявляли зацікавленість учителів.

Протягом Акції діти заномилися з поняттями статевої своботи, обговорювали міри покарань за статеві стосунки серед неповнолітніх.

Акція "Ні значить ні"

Прокурор Бердичівської окружної прокуратури Давидюк Віталія Віталіївна провела з дітьми захід щодо відповідальності за вчинення кримінальних правопорушень проти статевої свободи та статевої недоторканості.

Профілактична бесіда "Про домашне насильство".

В нашому ліцеї представники центру надання соціальних послуг, разом ювінальною поліцією провели профілактичну бесіду з учнями: про домшнє насильство, його види та відповідальсть.

Протидія насильству.

Гра "Тренуємо емоції"
Ігри з кінетичним піском.

Емоції та почуття.

ЧВК редан та антиредан.

Сьогодні учні старшої ланки прослухали профілактичну бесіду про створення телеграм-каналів та груп з тематикою ЧВК редан та антиредан.

Педагогічна рада "Булінг. Протидія булінгу."

27 березня у ліцеї відбулася педагогічна рада “Булінг. Протидія булінгу”. Була проведена у формі дискусія-практикум. Це засідання мало на меті обговорення проблем виховання учнів школи та попередження випадків булінгу у шкільному житті. Про особливості виявлення булінгу серед учнів розповіла соціальний педагог ліцею.

Шкільний психолог виступила із презентацією “Попередження булінгу в освітньому закладі” та запропонувала присутнім переглянути відеофільм “Stop-bulling” з подальшим обговоренням. Члени педагогічної ради визначили заходи, які допоможуть виявити небезпечні ситуації щодо булінгу та належно реагувати на них.